koltuk takımları
21 Kasım 2020

Yaşam alanlarının en dikkat çekici parçası olan koltuk takımları, evinizi keyifli zaman geçireceğiniz bir alana dönüştürür. Öyle ki, salona alacağınız mobilya ürünleri, koltuk takımına uyumlu olacak şekilde tercih edilir. Perdenin ve halının rengi koltuk takımı rengine, yemek masası ve tv ünitesi koltuğun kategorisine göre almaktadır. Bu yüzden evin ana ögesini oluşturan koltuklar, eve en uygun şekilde seçilmelidir. Bir koltuktan beklentimiz, yeri geldiğinde misafir ağırlanacak kadar şık, yorgunluğu atacak kadar ise rahat ve konforlu olmalıdır. Hem şık hem de konforlu koltuklar seçmek için dikkat edilmesi gerekenleri gelin, birlikte inceleyelim.

Hayallerimizin koltuk takımına ulaşmak için gereken zamanı bulduğumuzda ilk yaptığımız şey, model araştırmaya başlamaktır. Bir koltuktan ilk beklentimiz, modaya uygun ve güzel görünümlü olmasıdır. Bu yüzden pek çok mağazaya ve internet sitesine bakarak, bir kaç takımı kafamızda belirleriz. Bunu yaparken dikkat ettiğimiz diğer konu, koltuğun fiyatıdır. Şık olmasını isterken aynı zamanda bütçemize en uygun ve şık olmasını daha çok isteriz. Koltuk takımları modeline ve baktığınız mağazaya göre fiyat olarak değişiklik gösterir. İşçiliği daha fazla olan ve üretiminde daha pahalı malzemeler kullanılan koltuklar, tabiki de daha pahalı olacaktır. Aynı şekilde imalatçıdan alınan bir takımla, kurumsallaşan bir mağazadan alınan takımın fiyatı aynı değildir. Bu yüzden bir fiyat aralığı belirledikten sonra, o fiyat aralığına uygun mağazayı da belirlemeniz yararınıza olacaktır.

Koltuk Takımları Malzemeleri

Koltuk takımının malzemesi de seçeceğiniz koltukta dikkat etmeniz gereken bir özelliktir. Çünkü beklentimizi karşılayacak bir koltuk takımı şıklığın yanında rahat, konforlu ve dayanıklı olmalıdır. Koltuğun yapıldığı malzemenin ne olacağı koltuğun ömrünü belirler. İyi ve dayanıklı bir ağaçtan yapılan koltuklar, uzun yıllar kullanacağınız bir mobilya demektir. Koltuk takımları meşe, gürgen gibi pek çok ağaçtan yapılabilir. İskeletinin yanı sıra kullanılan sünger malzemesi ve dansite ölçüsü de önemlidir. Koltuğunuzu ilk oturumda çökmemesi ve kullanılabilir olması için sünger oldukça önemlidir. Bu ve bunun gibi yapı malzemelerine dikkat edilerek, hayallerinizdeki koltuklara ulaşabilirsiniz. Koltuk takımları,dekorasyonda tarzınızı en iyi şekilde yansıtacak parçalardır. Takımlarınız Vera Mobilya güvencesiyle, evlerinize şıklık katacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WHATSAPP DESTEK