köşe koltuk
5 Aralık 2020

Evde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde, evlerin dekorasyonu büyük bir önem kazandı. Evin içinde sürekli aynı görüntüyle karşılaşmak ve sürekli aynı eşyaları kullanmak bizim için can sıkıcı bir durum oluşturdu. Özellikle sürekli kullandığımız oturma odalarımızın büyük bir dekorasyona ihtiyacı olduğunu fark edebiliriz. Yeni bir köşe koltuk sahibi olmak ise almamız gereken ilk isteğimizdir. 

Köşe Koltuk Modelleri

Yeni evlerin yapılması ve ev standartlarının değişmesi ile birlikte mobilyaların başkalaşımı başlamıştır. Büyük ve gösterişli mobilyalar artık malesef tüm salonlara sığmıyor. Her şeyin modernleşmeye başlamasıyla da eski mobilyalar yerini modern takımlara bırakıyor. Bu değişimle hayatımıza giren mobilyalardan biri de köşe koltuk olmaktadır. Eskilerin kanepe takımları şu zamanlarda yerini köşe takımlarına bırakmış durumda. Estetik görünümü ve boyutu itibariyle oturma odalarında kendine has alanlar oluşturuyor. Evlerde oturan kişi sayısının azalmasıyla oturma odasına geçiş başlamıştır. Kocaman bir salonu açmak yerine küçük bir odayı tercih eden insanlar, bu odalar için daha küçük eşyalar satın alıyor. Özellikle rahatına düşkün kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. L koltuk olarak da adlandırılan köşeler, bulunduğu yere kolayca uyum sağlama özelliğine sahip. 

Özellikle küçük alanlara uyum sağlaması için tercih edilen köşe koltuk sadece oturma odasında değil, salon ve mutfakta da kullanılmaya başlamıştır. Her alanda kullanılabilen köşe takımlarını seçerken dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi boyutudur. Küçük odalar için satın almak istediğiniz köşeler kesinlikle çok büyük olmamalıdır. Sipariş verirken odanın metrekaresi düşünülmeli ve boyutları ona göre belirlenmelidir. Özellikle köşe takımının kullanım amacını da göz önüne alırsak, boyut konusu oldukça önemli hale gelir. Oda da köşenin yanında kullanılacak sehpa, tv ünitesi gibi aksesuarlarda göz önüne alınarak bir seçim yapılmalıdır. Diğer bir ipucumuz, köşenin konforu yani rahatlığıdır. Günün yorgunluğunu atmak için dakikaları saydığımız günlerde, köşenin rahat olacağını bilmek içimizi rahatlatır. Eve gelip kendimizi köşenin rahatlığına bıraktığınızda ne kadar doğru bir seçim yaptığınızı anlayacaksınız. 

Köşe koltuk, modern görünümüyle ve az yer kaplamasından dolayı oturma odalarında sık sık tercih edilmektedir. Bir köşe takımı alacaksanız, Vera Mobilya’ya gelmeden sipariş vermemelisiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WHATSAPP DESTEK