l koltuk
2 Ocak 2021

Evleri temel olarak salon yatak odası veya oturma odası gibi 3 alana böleriz. Her bir alan için kullandığımız ve tercih ettiğimiz mobilyalar birbirinden farklıdır. Örneğin, salon için koltuk takımı ve yemek odası kullanıyorsak yatak odalarımız içinde yatak odası takımı tercih ederiz. Oturma odalarımızda ise oturma grupları veya köşe koltuk dediğimiz l koltuk kullanımına başlarız. Oturma odalarımızda salonlardan ayrı mobilyalar kullanmamızın sebebi, misafirlerden çok kendimize ait bir alan oluşturmak istememizdir. Bu gibi alanlarda şıklığın yanı sıra daha çok rahatlık ve kullanışlılık ön plana çıkmaktadır. Günümüzde oldukça popüler bir şekilde tercih edilen köşe koltuklar, artık salonlarda ve kapalı büyük balkonlarda da kullanılmaya başlamıştır.

L Koltuk Seçerken Dikkat Edilecekler

Köşe koltukları seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. köşe takımlarında bazıları tek bir bütün halinde olabildiği gibi parça halinde de bulunmaktadır. Kimileri parçaların arasını açıp sehpa yerleştirerek, kimileri de tek bir parça halinde isteyerek zevkine en uygun koltuk modelini bulmaya çalışır. köşe koltuk seçerken aynı koltuk takımı gibi kumaş, iskelet ve ayak özellikleri oldukça önemlidir. Saydığım bu üç özelliğin hepsini tek parça halinde ve en iyi şekilde bulabilmek için güvenilir bir mağazadan veya imalatçıdan alışveriş yapmanız gerekir.

Köşe koltuklar genelde l ve u şeklindedir. U şeklindeki koltuklara çok daha büyük oturma odalarında daha çok da salonlarda tercih edilmektedir. Bu tip koltukları oturma odalarımızda kullanmamızın nedeni daha küçük bir alan oluşturmak içindir. Evin odaları salonu göre daha küçük olduğu için kullanılacak mobilyalar da aynı şekilde küçük boyutlu seçilmelidir. Bir koltuk takımına göre bir köşe takımı çok çok daha küçük bir alanda kendine yer bulmaktadır. Eskiden Sandıklı ve Ayaksız koltuk takımları tercih edilirken günümüzde tıpkı koltuk takımı kadar şık olmasına dikkat edilmektedir özellikle salonlara da tercih edilmeye başlandığından beri daha farklı köşe takımları üretilmeye başlamıştır.

L koltuk, kullanılan alana uygun bir şekilde ve ölçüde tasarlanmaktadır. Köşe koltuklar, evlerin en rahat alanını oluşturmak için tasarlanmıştır. Oturma odalarınızda hem şık hem de kullanışlı alanlar oluşturmak isterseniz köşe koltuklarımızı detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WHATSAPP DESTEK