köşe koltuk takımları
1 Nisan 2021

Salondan sonra dekorasyonuna en çok dikkat ettiğimiz alanlar oturma odalarıdır. Bu yüzden vaktimizin çoğunu oturma odalarında geçiririz. Salonlardan daha rahat bir alan tercih etmemizin sebebi de budur. Oturma odalarında bu yüzden daha rahat mobilyaları tercih ederiz. Köşe koltuk takımları oturma odalarında en çok tercih ettiğimiz mobilya türlerinden biridir. Odaların küçük olması nedeniyle koltuk takımlarının sığmaması, köşe takımlarının önünü açmıştır. Pek çok kullanışlı özelliğinin olmasıyla da tercih nedeni haline gelmiştir. Modeline ve üretildiği yere bağlı olarak yataklı veya sandıklı modelleri karşımıza çıkmaktadır. Özellikle ev hanımlarının ve akrabalarından uzak şehirlerde oturanların yataklı modeller dikkatini çekmektedir. Neredeyse açılınca salon takımları kadar olabilirler. 

Köşe koltuk takımları genel olarak 2 gruba ayrılırlar. L takımlar ve U takımlar mağazalarda mevcuttur. Şekillerinden dolayı bu isimleri almışlardır. Yani l köşe takımı l şeklinde, u köşe takımı ise u şeklindedir. U köşe takımı, L köşe takımına göre daha büyüktür ve bu yüzden daha geniş alan kaplamaktadır. Bu yönüyle U köşe takımının her odaya sığması beklenemez. Bu yüzden çoğu oturma odasında L köşe takımı tercih edilmektedir. Köşe koltuk takımı kullanmanın veya tercih etmenin en büyük avantajı yer sıkıntısı yaşamadan dekorasyonun güzelliğini bozmadan oturma grubu ihtiyacınızı karşılıyor olmanızdır. Amaç bu olduğu için eğer oda küçükse, büyük takımların tercih edilmemesi gerekir. Son yıllarda sadece salon ve oturma odası gibi mahallerde kullanılan köşe takımları günümüz inşaat sisteminde mutfaklara az yer ayrılması nedeni ile mutfaklarda kullanılmaya başlanmıştır. Sadece mutfaklarda değil büyük balkonlarda ve teraslarda da tercih edilmektedir. Teras ve balkonlarda alan tasarrufu sağlanması, balkon ve teras dekorasyonunun  muhteşem bir güzelliğe sahip olması içinde iç mimarlar tarafından tercih edilmektedir. 

Köşe koltuk takımları ihtiyacınıza göre evinizin her odasında kullanılabilir şekilde tasarlanmaktadır. Odanızın şekline ve büyüklüğüne göre farklı tarzlarda köşe takımı tercihi yapabilirsiniz. Yeni bir trend olmasıyla pek çok evde ve odada yerini almış ve almaya devam etmektedir. Sizde köşe takımına ihtiyaç duyuyorsanız Vera Mobilya mağazalarına uğrayabilirsiniz.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WHATSAPP DESTEK