koltuk takımı fiyatları
25 Şubat 2021

Bir mobilyaya ihtiyacımız varsa günümüzde ilk yaptığımız şey internetten mobilya modellerine bakmaktır. Birçok sayfayı ziyaret ettikten sonra aklımıza bir kaç modeli not ederiz. Almak istediğimiz modeli kafamızda belirledikten sonra yaptığımız şey diğer sayfalarla fiyat araştırması yapmaktır. Bu fiyat araştırmasını yaparken hemen hemen aynı sonuçları göreceğinizi düşünebilirsiniz. Karşılaştığımız sonuç ise düşündüğünüzden maalesef çok daha farklıdır. Özellikle koltuk takımı fiyatları, her sayfada oldukça değişkenlik gösterecektir. 10.000 liraya bir sayfada gördüğünüz koltuk takımını diğer bir sayfada 8 bin liraya görmeniz oldukça mümkündür. Peki bu fiyatlar arasındaki fark nasıl oluşuyor ve bu fiyatlar nasıl belirleniyor?

Koltuk Takımı Fiyatları Hakkında

Üretimi olan her ürünün fiyatı, gösterilen emeğe göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden mobilyalardaki fiyatlar ve fiyat farkları, marketteki ürünlerden daha farklı olacaktır. Çünkü mobilyada daha zahmetli işlemler ve çok daha fazla işçilik bulunmaktadır. Tabii ki bu işçilik, modeline göre de değişiklik göstermektedir. Örneğin bir koltuk takımında gördüğünüz işleme detayları size olduğundan yüksek fiyatlar çıkarır. Sırtının düz veya kapitoneli olması arasında bir fiyat farkı vardır. Bunun nedeni ise işçiliğinin kapitone de daha fazla olmasından kaynaklanır. Sadece üretimden değil, üretimde kullanılan malzemenin farklılığı da koltuk takımı fiyatlarını etkilemektedir. Eğer yapılan koltuk takımının iskeleti, gürgen veya ceviz ağacı gibi dayanıklı malzemelerden yapıldıysa sunta üretime karşı daha maliyetli çıkacaktır. Süngerin ölçütü veya ayağının ahşap ya da plastik kullanılması da bu fiyatları tabii ki de etkileyecektir.

Aynı şekilde koltuk takımı fiyatları etkileyen diğer bir şey ise koltuğun satıldığı yerdir. Eğer koltuğunuzu bir üreticiden, imalatçıdan satın alıyorsanız, mağazalara göre daha uygun fiyatlardan alabilirsiniz. Mağazalar arasında karşılaştırma yaptığımızda ise daha gösterişli mağazalardaki fiyatlar daha yüksek olduğu gibi daha küçük mağazalarda daha düşük fiyatlarla istediğiniz koltuk takımına sahip olabilirsiniz. Ayrıca fabrika ürünü koltuk takımı yine el işçiliğine göre daha uygun fiyatlarla satılmaktadır.

Koltuk takımı fiyatları işçiliğe, kullanılan malzemeye ve satıldığı yere göre değişiklik gösterir. Uygun fiyatlarla koltuk takımı sahibi olmak istiyorsanız, Vera Mobilya mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

WHATSAPP DESTEK